Read Time:2 Minute, 17 Second

Alles wordt duurder, ook stroom. We willen graag duurzamer leven en hier tegelijkertijd niet te veel geld aan uitgeven. Niet zo vreemd, er moet ook geld voor leuke dingen overblijven. Wil jij je woning verduurzamen en geld besparen op de rekening van de elektra? Dan is het een goede optie om zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen installeren zorgt er namelijk voor dat jouw energierekening aanzienlijk lager zal worden

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen wilt laten plaatsen is het belangrijk dat je dak daar ook geschikt voor is. In Nederland zijn er per jaar meer dan genoeg zonuren en daarom is het in Nederland ook zo geschikt om zonnepanelen te laten plaatsen. Wel is het belangrijk dat de plek waar de zonnepanelen komen te liggen niet de gehele dag in de schaduw is. Ze moeten immers ook wat zonnestralen kunnen opnemen. Of je dak nu plat of hellend is, dat maakt in principe niet uit. Ze zijn daar beiden goed geschikt voor. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is het aantal zonuren wat jouw dak krijgt. Laat daarvoor een specialist van suncatch langskomen, die kan jou hier alles over vertellen.

Geld besparen met zonnepanelen

Met zonnepanelen kan je geld besparen op je energierekening. De panelen zelf zijn uiteraard een investering en sommige gemeenten geven hier ook nog subsidie op. Doe daarom onderzoek op de website van je gemeente, het zou zonde zijn als je subsidie mis loopt. De investering heb je er me zo’n 7 jaar uit. Maar de energierekening zal meteen al lager worden op het moment dat de panelen en omvormer zijn aangesloten. Je kan dan namelijk meteen gebruik maken van de zelf opgewekte stroom en hoeft dan geen of minder stroom af te nemen bij de energieleverancier. Het kan zelfs nog zo zijn dat je meer stroom opbrengt dan verbruikt, hier krijg je dan aan het eind van het jaar een bedrag voor omdat de stroom teruggeleverd wordt als je deze niet gebruikt. Dit noemen we ook wel de salderingsregeling.

Veel huishoudens hebben al zonnepanelen

Zonnepanelen zijn tegenwoordig meer de regel dan de uitzondering. Veel huishoudens hebben ze al op de daken liggen. Ook handig: wanneer je een elektrische auto hebt kan je de stroom die de zonnepanelen opleveren gebruiken voor het laden van de auto. Bespaard je weer geld. Daarnaast zijn zonnepanelen ook een goede investering wanneer je van plan bent een warmtepomp te laten plaatsen om je woning geheel te verduurzamen. Steeds meer mensen nemen deze stap doordat gas bijna niet meer te betalen is. De prijzen stijgen ontzettend. Je doet er goed aan om dit te overwegen. Vanuit de overheid wordt er ook subsidie gegeven voor warmtepompen dus het kan de overweging zeker waard zijn.

Previous post Dit zijn de 3 meest voorkomende redenen van woningbranden!
Next post Kozijn: waar moet ik op letten?