Read Time:2 Minute, 35 Second

Ga jij binnenkort je kozijn vervangen? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je deze gaat vervangen. Een goede manier om te controleren of ze aan vervanging toe zijn is om te controleren of er rot hout zit of open naden. Het afbladderen van de verf is ook een teken dat ze aan vervanging toe zijn. Ook je ramen kunnen worden vervangen op hetzelfde moment, en dit kan ervoor zorgen dat je isolatiewaarde van je woning verbetert. Heb jij wat ervaring als amateurklusser? Dan moet het je zeker lukken om een kozijn te vervangen. Hoe verwijder je ze, hoe bevestig je een nieuwe set en wat zijn de kosten? Dit is allemaal erg belangrijk om mee te nemen als jij erover denkt om deze gaan te vervangen. 

 

Een kozijn verwijderen

Het verwijderen is de eerste stap. Belangrijk is om te controleren hoe het kozijn is bevestigd. Je verwijdert gemakkelijk de omlijsting met een breekijzer of een hamer en beitel. Je kunt gemakkelijk de schroeven weghalen. Is je kozijn van hout of van kunststof? Dan zaag je het aan één zijde door, van boven naar onder. Daarna zou je hem gemakkelijk met een koevoet losmaken. Let er op dat je niet de omringende muur niet beschadigd. Heb je er een van metaal materiaal? Zorg er dan voor dat je een ijzerzaag gebruikt, dit maakt het een stuk makkelijker om het te zagen. Huur je iemand in om je nieuwe set te bevestigen? Dan kunnen zij ook helpen om je oude set te verwijderen. 

 

Een nieuwe set bevestigen

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een nieuwe set gaat bevestigen. Het is erg belangrijk om te controleren of de raamopening waterpas is. Afhankelijk van het materiaal, zit het glas al vast in het kozijn. Bij kunststof materiaal is dit vaak het geval. Bij het plaatsen van een nieuwe set is het erg belangrijk om de handleiding te volgen voordat je aan de slag gaat met plaatsen. Ze hebben allemaal hun eigenlijk installatie instructies. Zorg ervoor dat je de vensteropening helemaal vrij is van stof. Door het aanbrengen van silicone op de vensterbank zorg je ervoor dat er een perfecte afdichting ontstaat. 


Wat zijn de kosten van een kozijn?
Het vervangen is niet goedkoop. De prijs is afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Kozijnen gemaakt van hout zijn vaak wat duurder omdat deze gemaakt zijn van natuurlijk materiaal. Dit zorgt er wel voor dat het duurzaam is. Het kan de moeite zijn om op hetzelfde moment de ramen te vervangen. Dit zorgt er voor dat je je isolatiewaarde van je huis omhoog gaat. Vaak worden er ook kosten gerekend voor de arbeidskosten. Zorg er zeker voor dat je verschillende offertes op vraagt, want er kan veel verschil in zitten. Houd rekening met het pkvw keurmerk – een keurmerk die aangeeft hoe goed ze beveiligd zijn tegen inbraken. Daarnaast is de levensduur van een kozijn ook lang, zeker die van kunststof kozijnen, dus het is de moeite waard om te investeren in kwalitatief en duurzaam materiaal. 

Previous post Waarom zonnepanelen laten installeren?
Next post Wat moet je weten over een constructieberekening laten maken?