Read Time:1 Minute, 51 Second

Voor veel in Nederland lijkt Twente ver weg en afgelegen. Niks kan echter minder waar zijn! Het is een prachtige plek om te wonen, te werken en te leven. In dit blog ga ik dan ook vertellen waarom een huis kopen in Losser en omstreken een geweldig idee is.

Wat Losser te bieden heeft

Losser is een dorp aan de Oostelijke kant van Twente in de buurt van Duitsland. Het wordt door de gemeente en inwoners ook wel de schatkamer van Twente genoemd. Losser ligt met vijfkerkdorpen in een natuurrijke omgeving, en wordt gekenmerkt door de charme van Twente. De inwoners kunnen het best omschreven worden als nuchtere Tukkers, die vaak een duidelijk Twents accent hebben. Over het algemeen heeft het drop en de omgeving zijn eigen charme, die voor sommigen ontzettend in de smaak valt.

De prachtige natuur

Losser is natuurlijk niet alleen het dorp. Het is omringt door een verscheidenheid aan prachtige natuur waar je heerlijk in kan fietsen of wandelen. De nabije omgeving is vooral platte land, maar als je iets verder gaat kom je al snel uit in de buurt van de Lutte. Hier zijn mooie plekken als het Luttezand, wat de prachtige zanderige natuur van Twente mooi laat zien. Gewoon rondfietsen in de buurt laat ook scala aan landschappen zien, van heide tot golvende heuvels ontstaan in de ijstijd. Losser komt dus zeker niet tekort aan natuur.

De nabije omgeving

Er is gelukkig ook meer te beleven dan alleen de natuur. Een kleine 10 kilometer van het centrum van Losser ben je al in de grootste stad van Overijsel; Enschede. Hier kan je op je gemak winkelen en de meer stadse activiteiten doen die je mist in Losser. Daarnaast is het een klein stukje om de grens over te steken naar Duitsland. Populaire bestemmingen zijn de grotere stad Gronau, of het historische Bad Bentheim. Dit maakt de omgeving van Losser misschien wel een van de mooiste plekken van Nederland.

Eén van de belangrijkste aspecten van een huis kopen zijn wat de omgeving je kan bieden, en Losser en omstreken biedt zeker genoeg. Als je dus op zoek bent om naar een nieuwe regio te verhuizen, overweeg dan Losser! Het kan ontzettend de moeite waard zijn.

Previous post Het proces van het vinden van een nieuw huis: uitgelegd
Next post Een graafmachine nodig? Bekijk hier de mogelijkheden!