Read Time:1 Minute, 40 Second

Een nieuwe trap kopen betekent dat je de keuze hebt uit een breed scala aan soorten trappen. Zo kun je denken aan het verschil tussen een open en gesloten trap. Of wat te denken van het verschil tussen een rechte en gebogen trap? Verschillende factoren bepalen welk type trap het meest geschikt is. Ben je op zoek naar een trap die je zolderkamer verbindt met de ruimte eronder? In dat geval is een vlizotrap mogelijk het overwegen waard. Op deze pagina lees je meer over de voordelen die een vlizotrap je biedt. 

 

Houd ruimte over met een vlizotrap

Vaak wordt gekozen tussen een klassieke steektrappen een vlizotrap, wanneer mensen een opgang naar zolder willen creëren. Het voordeel van een vlizotrap ten opzichte van een steektrap is het feit, dat de vlizotrap nog minder ruimte inneemt. Je hebt op de ruimte onder de zolder geen last van de trap, daar deze ingeklapt verwerkt kan worden in het plafond. Enkel wanneer je naar zolder gaat klap je de trap uit. Mocht je de zolderruimte als een extra slaapkamer gebruiken, dan is een steektrap de beste keuze. 

 

Vlizotrappen zijn relatief goedkoop

Niet alleen neemt een vlizotrap nauwelijks ruimte in, ook zijn deze trappen relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten trappen. Er zijn verschillende webshops waar deze vlizotrappen voor een scherpe prijs worden aangeboden. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die de trap zelf monteren. Zorg dat het gat in het plafond aansluit op het formaat van de vlizotrap, om deze vervolgens eenvoudig in het gat te kunnen monteren. Deze vlizotrappen worden ook wel “doe-het-zelf” trappen genoemd en worden als bouwpakket geleverd. Houtcompleet is dé webshop waar je terecht kunt voor bouwpakket trappen in allerlei vormen en maten!

 

Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om hier een timmerman voor te laten komen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en ben je ervan verzekerd dat de trap op correcte wijze is vastgemaakt aan het plafond. 

Previous post De mooiste zonnepanelen
Next post Nieuw laminaat kopen? Dit zijn je opties