Read Time:1 Minute, 30 Second

In deze tijd wordt het steeds meer vanzelfsprekend dat je iets voor het milieu doet. De een laat de auto wat vaker staan, de andere isoleert zijn woning en weer een ander legt zonnepanelen op zijn of haar dak.

Zonnepanelen lelijk?

De meningen over het uiterlijk van zonnepanelen zijn nogal verdeeld. Maar een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking vind ze nogal lelijk. Over smaak val niet te twisten maar er zijn wel een aantal opties die het geheel mooier maken.

All black zonnepanelen

De traditionele zonnepanelen die veel mensen kennen hebben een blauwige gloed over de panelen. Tevens hebben ze vaak horizontale en verticale lijnen. De nieuwste generatie zonnepanelen worden all black panelen genoemd. De naam zegt het al: volledig zwarte panelen die qua kleur mooi aansluiten bij donkere daken.

Bevestigingsmateriaal

Het bevestigingsmateriaal voor zonnepanelen wordt steeds fraaier afgewerkt. Tevens is het functioneel bij panelen die onder een hoek geplaatst worden. Deze zitten beter vast en worden beschermt tegen de wind.

Geïntegreerde zonnepanelen

Bij een bestaande situatie worden zonnepanelen op het dak gelegd. Eigenlijk is dit een onnodige situatie waarbij je panelen en dakpannen gebruikt. Door op de plek van de zonnepanelen de dak pannen te verwijderen en fraai af te werken creëer je een aantal voordelen:

  • Je hebt minder dakpannen nodig
  • De zonnepanelen liggen beter beschermt
  • Esthetisch gezien is het een mooiere oplossing

Geïntegreerde zonnepanelen zijn we vaak bij nieuwbouw woningen toegepast worden.

Nieuwe oplossingen

Langzamerhand komen er ook oplossingen op de markt waarbij de panelen nagenoeg hetzelfde uiterlijk hebben als dakpannen. Deze oplossingen zijn echter vaak nog experimenteel of niet heel goed verkrijgbaar.

Zo zien we maar weer dat zonnepanelen komen in allerlei soorten, kleuren, maten en bevestigingsmethodes. Kies wat mooi staat bij je woning en wat het meeste rendement oplevert. En laat je goed adviseren door een specialist.

Previous post Snel een afbakening met gaashekwerk van kwaliteit
Next post Waarom kiezen voor een vlizotrap?