Read Time:2 Minute, 32 Second

Als jij een afbakening wilt maken in je tuin of je erf wilt omringen met een hek, dan is gaashekwerk een voordelige maar effectieve oplossing. Je gebruikt het om je kippen of kleinvee te houden, voor je volière, om je moestuin te beschermen of simpelweg om huisdieren en kleine kinderen op je erf te houden. Gaashekwerken hebben een aantal belangrijke voordelen en als je voor kwaliteit kiest zijn ze ook bijzonder effectief. Lees hier verder over de soorten en de voor- en nadelen van gaashekwerk.

Verschillende soorten gaashekwerk

Je zult versteld staan van de keuze die je hebt als je gaashekwerk uit gaat kiezen. Er is voor elke situatie een soort te vinden. Kijk maar eens naar het onderstaande lijstje.

  • Harmonicagaas: geweven harmonicagaas is geschikt voor vele doeleinden. Je herkent het door de grote ruitvormige mazen. Het wordt veel toegepast rond dierenverblijven.
  • Tuingaas: tuingaas heeft ook grote mazen, maar deze zijn vierkant. Het is niet geweven zoals harmonicagaas. Het is stevig, gemakkelijk en snel zelf te plaatsen en perfect voor elke afrastering.
  • Kippengaas: kippengaas heeft kleine zeshoekige mazen en is een stuk lichter. Het wordt veel gebruikt om kippen en konijnen te houden, maar ook om planten mee te beschermen.
  • Volièregaas: volièregaas is vergelijkbaar met kippengaas, maar de mazen zijn vierkant. Je gebruikt het voor je volière, maar ook voor andere dierenverblijven of je moestuin.
  • Schapengaas: schapengaas is specifiek bedoeld voor het beschermen en afrasteren van kleinvee. Je herkent het aan de mazen die van beneden naar boven groter worden voor extra bescherming.

Voor elke situatie een hek

Aan de verschillende soorten gaashekwerk die tot je beschikking staan zie je dat je er echt elke kant mee op kunt. Het is een hek dat veel gebruikt wordt om dieren mee af te rasteren en dan kun je denken aan vogels, konijnen, kippen en kleinvee. Maar ook als je je moestuin of planten wilt beschermen of als je snel en gemakkelijk een omheining wilt maken is gaashekwerk ideaal. Het is een betaalbare maar effectieve oplossing voor veel verschillende situaties.

Stel hier zelf je hekwerk samen.

De voor- en nadelen

Kies je voor een compleet gaashekwerk dan krijg je te maken met voor- en nadelen. Het is altijd goed om alle kanten van het verhaal te bestuderen voordat je een beslissing maakt. We zetten alle plus- en minpunten hier op een rijtje.

Voordelen:

  • Gaashekwerk is goed te betalen en gemakkelijk zelf te plaatsen. Je hebt voor weinig geld een kwalitatief hek.
  • Het valt niet erg op door de kleine draden. Daardoor beïnvloedt het je uitzicht of ruimtelijke gevoel in je tuin nauwelijks.
  • Er is voor elke situatie een gaashek te vinden, of je nu je (moes)tuin wilt omheinen of dieren wilt houden.

Nadelen:

  • Wil je een hek waarmee je je woning en erg beschermt tegen ongewenste gasten, dan is een gaashek niet de beste keuze.
  • Gaashekwerken zijn ook niet altijd de mooiste optie. Wil je een hekwerk waarmee je indruk maakt en die het uiterlijk van je tuin verrijkt, dan kies je beter een ander soort hek.
Previous post Maak je huis slimmer met elektrische rolluiken
Next post De mooiste zonnepanelen