Read Time:1 Minute, 24 Second

Door rolluiken te plaatsen rondom je huis kun je veel voordelen creëren. Zo kan dit veel schelen op je energierekening. Door de rolluiken komt de kou moeilijker je huis binnen. Ook wordt de warmte van je thermostaat of kachel beter en langer vastgehouden omdat de warmte moeilijker weg kan. Daarnaast creëer je meer privacy in je huis. Doordat je de rolluiken kunt sluiten kan niemand meer naar binnen kijken bij je.

Welk elektrisch rolluik moet ik hebben?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft rolluiken. Uiteraard kun je kiezen of je een elektrisch rolluik wilt of niet. Elektrische rolluiken zijn wat duurder maar kost minder moeite om te openen of te sluiten. Daarnaast bestaan er 3 soorten rolluiken; inbouwrolluiken, voorzetrolluiken en opbouwrolluiken.

Inbouwrolluiken worden vaak geplaatst bij nieuwbouwprojecten. De kast wordt uit het zicht geplaatst zodat het erg strak uitziet. Daar tegenover staan voorzetrolluiken waar de kast op de gevel geplaatst worden. Voordeel hiervan is dat het minder ingewikkeld is en dat er geen aanpassingen aan het raam nodig zijn. tot slot heb je ook nog de keuze uit een opbouwrolluik. Deze wordt bovenop het raam gemonteerd. Dit soort rolluiken zijn populair bij een volledige raam renovatie of nieuwbouwprojecten.

Kosten van rolluiken

De prijs van een rolluik wordt gebaseerd op een aantal keuzes die je maakt. Zo wordt er gekeken naar het totale oppervlakte van de te plaatsen rolluiken. Ook wordt er gekeken naar de bediening, zo is elektrische bediening duurder doordat er daarvoor een buismotor nodig is die het plaatsen ingewikkelder maakt. Daarnaast wordt er ook gekeken naar hoe de rolluiken worden geplaatst. En tot slot zijn er ook verschillende materialen beschikbaar, ook dit speelt mee in de prijsberekening.

Previous post Zijden bloemen, onbezorgd genieten!
Next post Snel een afbakening met gaashekwerk van kwaliteit