Read Time:1 Minute, 58 Second

Wil je beter slapen? Er zijn veel stappen die jij kunt nemen om je slaap te verbeteren. Het inrichten van een goede slaapkamer is er een van. In onze blog zullen wij jou vertellen hoe jij je slaapkamer optimaal kan inrichten voor een goede nachtrust:

De juiste temperatuur

Te koud is niet goed en te warm ook niet. Houd hier rekening mee bij het aanpassen van de temperatuur in de kamer. 17 graden is ideaal om te slapen. Als je het te warm krijgt, begin je te zweten in bed. Als je het te koud hebt, verstoort dit weer je slaap.

Het vinden van de juiste temperatuur wordt vaak geoefend. In de winter kun je de verwarming aanzetten, maar laat de temperatuur niet te hoog oplopen. Het tegenovergestelde geldt als je de ramen opent of open houdt bij koud weer.

Een rustgevende omgeving

We laten allemaal wel eens kleding of andere voorwerpen in onze kamers rondslingeren. Een opgeruimde slaapkamer is echter beter als je goed wilt slapen. Je weet het misschien niet, maar een rommelige slaapkamer heeft effect op je humeur en dus op je slaap. Helaas wordt dit vaak onderschat.

Minimale verlichting en een rustige omgeving zijn ook twee belangrijke aspecten van een stille ruimte. Gordijnen of rolluiken en een goede geluidsisolatie zijn geen overbodige luxe.

De kwaliteit van de lucht

De luchtkwaliteit binnen een slaapkamer wordt aanzienlijk onderschat. Een kamer dat te droog of te vochtig is, heeft een impact op je slaapcomfort. Gemiddeld genomen is een vochtigheidsgraad tussen de 60 en 80 procent ideaal. Kortom, de juiste ventilatie is belangrijk.

Het juiste bed

Bedder is de ideale partner betreffend een kwalitatief goede boxspring. Kies tussen verschillende boxsprings met ieder zijn eigen kwaliteiten en specificaties. Wist je dat je ook je bed kan samenstellen, zoals je dat zelf met je eigen gewenste specificaties. Om een paar voorbeelden te noemen, elektrisch verstelbaar, een hoog laag systeem en of draadloze afstandsbediening om maar een paar voorbeelden te noemen. Je kan het bijna niet zo gek bedenken.

Je slaapkamer inrichten

Ook dit wordt onderschat regelmatig onderschat, het investeren in goed beddengoed is aan te raden. Er is niks lekkerder dan in een lekkere dekens kruipen. Eveneens gaat je slaapcomfort omhoog. Het is trouwens aan te raden om je beddengoed te wassen met de wasverzachter.

Al deze voorwaarden zorgen ervoor dat jouw slaapcomfort aanzienlijk gaat stijgen.

Previous post Een kokend water kraan is onmisbaar in de keuken van nu
Next post Een nieuwe bijkeuken inrichten