Read Time:2 Minute, 46 Second

Weinig mensen hebben in hun woning de ruimte voor een bijkeuken. Maar bijvoorbeeld: een extra wasruimte, is nog steeds het overwegen waard. De meeste keukens zijn tegenwoordig meer dan alleen een plek om te koken. Als je een bijkeuken tot je beschikking hebt, kan de hoofdkeuken daadwerkelijk worden gebruikt om te koken, terwijl je met de extra ruimte dingen kunt regelen voor aanverwante zaken.

Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen van een voorraadkast is dat je eerst goed moet nadenken over hoe je de voorraadkast wilt gebruiken. Wat wil je in de bijkeuken doen dat je niet in een andere kamer van het huis wilt doen? Op basis hiervan kunt je beslissen over het type en uitrusting waarmee je de keuken gaat aanbouwen. Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder.

Stap-voor-stap je bijkeuken inrichten

Je bijkeuken inrichten kan handig zijn als extra opbergruimte voor onder andere allerlei keukenspullen. Misschien heb je een keuken met weinig ruimte, creëer meer opbergruimte met een washok. Vaak wordt er weinig aandacht besteed aan de bijkeuken en wordt deze keuken gebruikt als opbergruimte voor schoenen, wasgoed en onnodige spullen. Zo’n complementaire keuken biedt echt veel meer en is handig, dus waarom zou je er niet wat meer aandacht aan besteden?

Als je de voorkeur geeft aan dezelfde keukenstijl, gebruik dan dezelfde kasten als in je keuken om de look te behouden. Afhankelijk van het materiaal kan dit duur zijn, en omdat niet iedereen de wasruimte altijd ziet, kan het minder wenselijk zijn. Tip: Gebruik neutrale kleuren en dezelfde maat of indeling. Denk aan boven- en onderkasten of bijvoorbeeld gewoon onderkasten, inbouwkasten en dichte of open keukenkasten. Hierdoor blijft de stijl hetzelfde en is de wasruimte dankzij de neutrale kleuren altijd geschikt voor elke keukenstijl. Deze extra ruimte wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Een tip hierbij is om eerst na te denken over wat je in je voorraadkast wilt zetten. Plaats bijvoorbeeld minder vaak gebruikte keukenapparatuur, zoals een koelkast of vriezer (extra). Dit apparaat neemt meestal veel ruimte in beslag en door het in de bijkeuken te plaatsen heb je meer ruimte in je keuken.

De zoektocht naar inspiratie

Je bijkeuken moet natuurlijk van alle gemakken zijn voorzien. Het uitgangspunt bij je zoektocht naar bijkeuken inspiratie, is om te bepalen hoe je de indeling wilt. En door te kijken naar de grootte van de kamer. Hoe groter de wasruimte, hoe uitgebreider het kan worden ingericht. Als het een kleine ruimte is, moet je, misschien een verlanglijstje met prioriteiten maken. In het meeste ideale geval bevindt de wasruimte zich nabij de keuken. Maak dan een voorraadkast in de wasruimte. Door de bijkeuken naast de keuken te hebben, heb je alles wat je nodig hebt in de hoofdkeuken binnen handbereik. Grote en wijd open voorraadkast, planken en planken, zoals je kunt creëren met een wandreksysteem, zijn ideaal. Zo heb je goed zicht waar alles is.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen wanneer je genoeg ruimte hebt in de bijkeuken, dan kun je daar ook een wasruimte installeren. Wasmachines en drogers zijn apparaten die je niet bij de hand wilt hebben. De wasruimte is een geschikte plek. Plaats de wasmachine en droger naast elkaar zodat er een kledingrek of koord boven kan worden geplaatst. Je kunt de droger ook boven de wasmachine plaatsen om vloerruimte te besparen.

Previous post Tips om je slaapkamer optimaal in te richten
Next post Dit zijn de 3 meest voorkomende redenen van woningbranden!