Read Time:2 Minute, 57 Second

De inrichting van je huis is ontzettend belangrijk. Je brengt veel tijd door in huis. dan is het wel zo fijn dat je huis een fijne en veilige plek is waar je je altijd terug kan trekken om welke reden dan ook. Daar speelt de inrichting van je huis een grote rol in. De inrichting van je huis weerspiegelt meestal je eigen gemoedstoestand. Denk er maar eens over na. Meestal hebben drukke mensen ook een chaotische en rommelige kamer. Mensen die vaker wat rustig en introvert zijn, hebben meestal een veel nettere en geordende ruimte waarin zij leven. Geen van beide manieren van leven is goed of fout. Het is nou eenmaal waar jij je het comfortabelst bij voelt. Omdat er toch meer mensen zijn, die toch wel graag in een nette ruimte willen wonen/leven focussen we ons op hoe je jouw woning het beste kan inrichten om volledig tot rust te komen. Ik heb zelf woonwinkel Alkoof in Borne benaderd voor de inrichten van mijn woning. Daar heb ik veel van opgestoken.

Kleuren van de muren en vloer

Laten we eerst eens beginnen met de kleuren van bijvoorbeeld je kamer. Heb jij een kamer met veelal levendige kleuren, dan is dat helemaal prima. Als gezegd er is geen goede of foute keuze in deze. Toch merk je vaak dat mensen een voorkeur hebben voor wat strakkere en zachtere kleuren. Meestal zie je dan ook witte of gebroken witte muren. Verder zal je moeten kiezen welke vloer jij in je huis wilt hebben. Is dat een vloer van hout/laminaat/pvc/vinyl of tapijt? Hiervoor geldt dat de kleuren van de vloer meestal worden gecombineerd met de kleuren van de muren. Overigens is het helemaal aan jouw en jouw budget om te beslissen wat voor een soort vloer jij in huis wilt hebben. Zelf heb ik mijn vloer ingekocht bij een woonwinkel in Enschede, omdat makkelijk en dichtbij was.

Meubels

Als je de muren en de vloeren hebt gehad is het handig om eens te kijken naar je meubilair. Allereerst kijk je of alle meubels in de leefruimte absoluut noodzakelijk zijn. Of staan ze er maar om de ruimte te vullen? Meestal is dat laatste het geval. Het is dan handig om eens te kijken of je niet wat meubels weg kunt doen. Je zult zien dat als je leefruimte leger is en dat er veel meer overzicht ontstaat. Dan het wordt automatisch netter. Ook is het handig om er goed over na te denken of alle meubels wel op de juiste plek staan. Heel vaak kan je met wat simpele verplaatsing van meubels in een ruimte ervoor zorgen dat de ruimte er compleet anders uitziet en dat er een totaal andere sfeer ontstaat in de ruimte.

Raamdecoratie

Als laatste is het handig om eens te kijken naar je raamdecoratie. Allereerst is het belangrijk om te kijken of je raamdecoratie niet teveel daglicht weghoudt van de ruimte. Het is namelijk heel belangrijk dat er genoeg daglicht je huis binnenkomt. Dat komt de uitstraling van een ruimte ten goede en daglicht zorgt automatisch voor energie bij de mens. Vervolgens kun je bepalen of het soort raamdecoratie dat voor jouw ramen hangt naar jouw mening wel mooi is. Als dat niet het geval is, kun je er voor kiezen om een ander soort raamdecoratie aan te schaffen zoals: rolgordijnen/plissés/duettes/lamellen/gordijnen of jaloezieën.

Ik wil wel meegeven dat, op welke manier je jouw leefruimte je ook verandert, blijf altijd zo dicht mogelijk bij jezelf. Uiteindelijk moet jij in de ruimte leven.

Previous post Een hoofdkussen bestellen
Next post Een geschikte garagedeur