Read Time:1 Minute, 52 Second

We lezen en horen steeds meer berichten in het nieuws over een verhitte woningmarkt in de randstad. De prijzen worden steeds hoger en nieuwkomers op de woningmarkt hebben nagenoeg geen kans om een woning te kopen zonder hulp van bijvoorbeeld de ouders. Met de enorme opkomst van het thuiswerken tijdens de Covid 19 pandemie is daarbij de noodzaak om vlakbij je werk te wonen ook enigszins afgenomen.

Waar ga je wonen als weg verhuizende randstedeling?

Maar waar ga je dan wonen? Je wil natuurlijk wel de faciliteiten hebben waar je aan gewend bent. Niet te veel reistijd en een betaalbare woningprijs.

Reistijd

De reistijd hangt uiteraard af van waar naar toe wil en waar je vertrekt. Vanuit het perspectief van de randstad gezien kunnen we de rest van het land onderverdelen in een tweetal zones. De eerste zone is goed te bereiken via de A1 en de andere zone via de A15. Woon je op dit moment in de regio rondom Amsterdam richting Utrecht dan is er veel voor te zeggen dat je op zoek gaat naar een woning die makkelijk via de A1 te bereiken is (Apeldoorn tot Enschede). Woon je momenteel wat zuidelijker zoals in de regio Rotterdam dan is de keuze voor de regio rondom de A15 (Brabant) wat logischer qua reistijd.

Faciliteiten

Wil je graag wat winkels restaurants, theaters, musea en scholen in de direct nabijheid hebben dan is het aan te raden om in de nabijheid van een grote of middelgrote stad te gaan wonen. Denk hierbij aan de polder met Almere en Lelystad, de regio rondom Zwolle / Deventer. Of aan Nijmegen / Arnhem of de bandstad in Twente (Enschede/ Hengelo/ Almelo). Dit zijn verstedelijkte regio’s met voldoende voorzieningen.

Woningprijs

De boven genoemde stedelijke regio’s zijn goedkoper dan de randstad qua woningprijs. Maar ook hier staan de prijzen onder druk. Dus je kiest al snel voor een dorp in de regio.

Regio twente

Wanneer we de reistijd, faciliteiten en woningprijs optellen dan valt ons een bepaalde regio op. De regio Noord-Oost Twente biedt veel mogelijkheden en ligt relatief dicht bij de A1. Met veel groen en een lage relatief lage woningprijs zijn dorpen en stadjes als Tubbergen Oldenzaal, Losser en De Lutte prachtige plekken om te wonen.

 

Previous post Een makelaar met de beste prijs
Next post Alles goed geregeld met verhuizen