Read Time:1 Minute, 36 Second

Als je gaat verhuizen wil je natuurlijk dat alles goed voor elkaar is, dat begint met het kopen van een huis en eindigt met het inrichten van een huis. Sfeervol en gezellig wonen is een erg fijn gevoel, wanneer je je thuis goed voelt rust je goed uit en voel je je gelukkig.

Het kopen van een huis

Bij het kopen van een huis heb je een aantal mensen nodig, zoals een makelaar maar ook een notaris die je allebei helpen. Een makelaar heb je nodig om een huis te vinden en te helpen met het onderhandelen. Een notaris heb je daarentegen al helemaal nodig, de notaris is als enige bevoegd om jouw een nieuwe woning over te dragen.

Ik heb laatst een nieuw huis gekocht en ben daarvoor langs gegaan bij VWZ notarissen die voor mij de notariële akte opstelde. Dit gaat om de leveringsakte en de hypotheekakte, deze zijn beide verplicht bij het kopen van een huis met hypotheek. Echter brengt de notaris natuurlijk wel kosten in rekening, voor bijvoorbeeld het opstellen van de aktes, onderzoekkosten en inschrijvingskosten.

Het inrichten van je huis

Het inrichten van je huis is een heel erg leuk ding, sommige mensen vinden alles donker in huis mooi en de ander wil meer kleurtjes in huis. Ik heb voor een optie gekozen die ik eerst niet wist, deze optie is: interieur wrappen. Stylen was nog nooit zo makkelijk als daarmee, De interieurstylisten helpen je van a tot z en laten je de mooiste ontwerpen zien.

Het huis wat ik gekocht had zat een hele mooie keuken in en de muren waren al gestukt, alleen de kleuren vond ik wat minder. Hiervoor ben ik dus bij een interieur wrapper langs geweest en hiermee was het zo opgelost. De keuken was eerst een soort bruinachtige kleur, ze stylist heeft hem laten wrappen tot mat zwart.  Een heel mooi systeem, al zeg ik het zelf.

Previous post Landelijk wonen in Twente
Next post Je woning optimaliseren