Read Time:1 Minute, 47 Second

Kunststof heeft veel voordelen t.o.v. andere bouwmaterialen. Voordelen van kunststof zijn:

  • Duurzaam
  • Onderhoudsvrij
  • Goede isolerende werking

 

Milieuvriendelijk

Omdat een kunststof kozijn nooit overgeschilderd hoeft te worden is deze als extra milieuvriendelijk te omschrijven. Voor het schilderen van deuren en kozijnen komt immers altijd het schuren, en dan komen er stoffen vrij die je niet te veel in de lucht wil hebben. Daarna nog de verf die ondanks vernieuwde recepten toch nog het milieu belasten. De factor onderhoudsvrij gaat dus verder dan enkel gemak en nauwelijks kosten. Het is eenmalig kunststof kozijnen monteren en daar kunststof ramen en deuren erin afhangen, en levenslang is daar geen werk meer aan. Kunststof heeft als milieuvriendelijk materiaal de toekomst, milieuvriendelijk bouwen is immers duurzaam bouwen.

 

Terugverdienen

Niet alleen door geen onderhoudskosten, maar ook door de goede isolerende werking verdien je kunststof kozijnen en deuren terug. Het is van belang bij isoleren dat een woning of bedrijfspand volledig rondom geïsoleerd is, dus ook de ramen en deuren. Ten alle tijde moet je lekken in de isolatie voorkomen, al is het alleen al vanwege geluidsisolatie. Als de gevels, de vloeren en het dak goed geïsoleerd zijn, dan wordt het tijd dat de deuren en kozijnen aandacht krijgen, en kunststof is dan één van de beste materialen, zo niet het beste materiaal. Je verkrijgt dus door kunststof kozijnen, ramen, en deuren een lagere rekening voor gas en licht. Tezamen met geen kosten voor onderhoud verdien je de kunststof deuren, ramen en kozijnen terug.

 

Sfeervol

Het is mogelijk om een kunststof kozijn als ‘net echt’ te maken. Als je van dichtbij kijkt, of er aan voelt, dat het dan lijkt alsof het houtnerven heeft. Ook is een hoogst klassiek kozijn te maken met latjes en ruitjes van ongeveer 30 bij 40 cm. groot. Dan lijkt het pand monumentaal, maar in feite is het heel modern. Niet alleen kunststof kozijnen, maar ook de kunststof deuren zijn stijlvol. Ook daarin geldt dat het op hout kan lijken. Het grote voordeel is dat de kunststof deuren niet krom kunnen trekken of gaan rotten. Sfeervol wonen met kunststof kozijnen en deuren is heel goed mogelijk.

Previous post Je huis laten inrichten door bekwame stylisten
Next post Waarom een lichtkoepel?