Read Time:1 Minute, 57 Second

Het aanschaffen van een lichtkoepel kan om meerdere redenen een slimme investering zijn.
Als je vindt dat jouw woonkamer te donker is, dan is het aanschaffen van een lichtkoepel een slimme keuze. Niet alleen zal je op deze manier meer daglicht in je woonkamer krijgen, het plaatsen van een lichtkoepel heeft nog meer voordelen. Door het extra daglicht lijkt je woonkamer optisch groter. Daarnaast hoef je minder snel je eigen verlichting aan te doen, waardoor je op energiekosten bespaart en zo dus ook het milieu ontziet. Een lichtkoepel kan bijdragen aan extra plezier in je woning en het verbetert je humeur ook nog eens. Hoe meer licht, hoe beter jij je over het algemeen zult voelen.

 

Hoe kies je een goede lichtkoepel?

Verdiep je op voorhand eerst in het door jou gewenste materiaal. Je kunt bij de aanschaf van een lichtkoepel kiezen uit de materialen polycarbonaat en acrylaat. Polycarbonaat is weliswaar duurder maar ook steviger. Bovendien laat het meer licht door dan acrylaat.
Acrylaat laat dus iets minder licht door maar is ook een goedkopere oplossing. Toch is acrylaat nog altijd sterker dan glas en het overwegen dus zeker waard. Beide opties zijn goed toepasbaar in huis, maar de persoonlijke keuze is doorslaggeven.

Waar het de isolatiewaarde van de koepel betreft, kan worden gekozen uit diverse varianten. Voor gebruik binnenshuis, wordt geadviseerd sowieso en dubbelwandige lichtkoepel aan te schaffen. Wil je de isolatiewaarde zo hoog mogelijk hebben, dan is de zeswandige koepel de ultieme keuze.
Privacy is bij aanschaf ook een onderwerp om over na te denken. Kies je voor de glasheldere uitvoering, dan is de doorkijk optimaal. Wil je echter toch wat meer privacy, dan kun je kiezen voor de opale koepel.

 

Polycarbonaat golfplaat

Een polycarbonaat golfplaat vindt zijn toepassing meer aan de buitenzijde van de woning. Wil je een overkapping plaatsen, dan is gebruik van een polycarbonaat golfplaat een goede keuze. Wil jij je garage, schuur of fietsenstalling voorzien van polycarbonaat golfplaat, dan kies je daarmee voor een lichtdoorlatende oplossing met uitstekende kwaliteiten. Polycarbonaat golfplaat kan de wisselende weersomstandigheden overigens prima aan.

Beide soorten, zowel de koepel en de polycarbonaat golfplaat, hebben de positieve eigenschap dat ze zorgen voor licht en kwaliteit. Door je huis te voorzien van, al dan niet beide producten, haal je het daglicht naar binnen en bespaar je op de energiekosten. Duurzaam genieten dus.

Previous post Kunststof kozijnen en deuren
Next post Waar vind ik een nieuwe keuken voor een nieuwe woning?