Read Time:2 Minute, 5 Second

Wanneer je denkt aan de inrichting van de woning denk je waarschijnlijk al snel aan de grotere meubels en eventueel wat accessoires om de woning een bepaalde stijl mee te geven. Toch komt er nog veel meer kijken bij een interieur. De kleine details doen er namelijk ook toe. Denk bijvoorbeeld aan deurbeslag. In deze tekst gaan we je vertellen wat deurbeslag precies is, maar ook op welke manier deurbeslag kan meehelpen bij een bepaald interieur zodat het een geheel plaatje kan worden.

Deurbeslag in uw woning

Met deurbeslag wordt eigenlijk alles bedoelt wat nodig is om een deur te bevestigen, maar ook om een deur te gebruiken. Je kunt hierbij denken aan de scharnieren aan de deur. Een deur plaatsen is niet zo moeilijk, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de deur ook open en dicht kan. Daar komen de scharnieren bij kijken en die vallen dus onder de categorie beslag. Toch is dat niet alles. Ook de deurklinken vallen bijvoorbeeld onder deze categorie en natuurlijk de sloten die het mogelijk maken om de deur ook op slot te kunnen draaien. Al deze gezamenlijke producten noemen we dus deurbeslag. Ondanks dat je het wellicht niet doorhad heb je onbewust dus een hoop beslag in de woning en die kan zeker bijdragen aan het interieur. Ondanks dat het wellicht klein in oppervlak is, is deurbeslag wel in het zicht. Je kunt het dan ook prima gebruiken om een interieur in terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel interieur waarbij je de deurbeslag in staal terug kan laten komen of een landelijk interieur waarbij dit eerder een warmere en vriendelijke uitstraling krijgt.

Het belang van beslag

Goed beslag is dus ook belangrijk. Dat is niet alleen omdat de deuren natuurlijk dagelijks een hoop gebruikt worden, maar ook omdat je verschillende personen wilt weren. Denk bijvoorbeeld aan inbrekers. Een goed slot valt natuurlijk ook onder deze zelfde categorie en wanneer je inbrekers wilt weren kan een goed slot hier heel veel aan doen. Hetzelfde geldt overigens voor de scharnieren. Wanneer je scharnieren hebt van slechte kwaliteit dan is het voor een inbreker helemaal niet moeilijk om de deur open te breken. Integendeel. Het is dus ook heel belangrijk om goed te investeren in beslag. Dat is dus niet alleen omdat je hierdoor inbrekers veel minder makkelijk de deur open kan laten breken. Dat komt natuurlijk ook omdat beslag onderdeel van het interieur is en daarbij goed kan bijdragen om een bepaalde stijl terug te zien.

Bron: Weijntjes

Previous post Stalen deuren in mijn huis.
Next post Wanneer schakel je een architect in?