Read Time:3 Minute, 4 Second

Grote stukken natuur, prachtige bloemen, lange jurken en handarbeid. Het traditionele boeren bestaan is voor veel mensen een bijna idyllische droom waar in de drukke en intense tijden van tegenwoordig graag naar gegrepen wordt. In dit artikel leer je wat je nodig hebt om jouw cottagecore droomleven te kunnen leiden.

De mooiste woningen

Een cottagecore droomleven begint natuurlijk bij de cottage. Vaak wordt hierbij gerefereerd aan de schattige knusse huisjes die je op het Britse platteland veel terugziet. Deze huisjes zijn vaak opgebouwd van traditionele keistenen en hebben rieten daken of schots en scheve dakpannen. De binnenkant is vaak voorzien van veel kleur en hout. Om jouw cottage voor jezelf te maken, kun je jouw muren dus in een mooie kleur verven, houten accenten toevoegen en als je echt de volgende stap wilt zetten, dan kun je bijvoorbeeld een gietijzeren kachel kopen. Dit brengt ongelooflijk veel sfeer met zich mee, waardoor je je echt in dat traditionele leven waant. Laat je TV ruimte maken voor een boekenkast en zorg voor genoeg bloemetjes en afbeeldingen van boerderijdieren in je woning.

Draag het cottagecore gevoel uit

Het volgende wat je kunt doen om je in de cottagecore wereld te wagen, is door je kleding aan te passen. Bloemenprinten passen hier heel goed bij, maar je kunt ook kiezen voor bruintinten kleding gemaakt van linnen of katoen. Voor mensen met een vrouwelijke kledingstijl zijn de lange jurken ideaal en als het te koud wordt dan zijn laagjes dé manier. Daarnaast hoor je natuurlijk dikke majo’s te dragen onder je jurken, het liefst in het wit en geitenwollensokken zijn ook altijd welkom als het fris is buiten. Mensen met een mannelijke kledingstijl kunnen kiezen voor lekkere corduroy broeken, neutrale blouses en bretels. Een petje zorgt ervoor dat je haar uit je gezicht blijft en je hoofd minder warmte verliest. Zo laat je aan iedereen zien dat jij heerlijk geniet van een rustiger leven, waarbij je in contact staat met de natuur en niet meegaat in de hypes van de moderne wereld.

En wat doen we nu?

Als je jezelf en je omgeving helemaal hebt gecotaagecored, wat moet je nu dan nog doen? Het beste is om je te focussen op hobbies en je eigen mentale gezondheid. Het hele idee van cottagecore is dat je teruggaat naar je roots. Pak dus breien of haken op, schilder, schrijf brieven met de hand en lees elke dag een boek. Steek tijd in jezelf en je hobbies. Ga werken in de tuin om jezelf van verse groenten te voorzien en deel het uit aan je vrienden en familie. Zo kom je meer in contact met jezelf en de aarde, waardoor je merkt wat daadwerkelijk belangrijk is in dit leven; jijzelf en de harmonie tussen jou en de aarde, want de aarde geeft jou het leven dat je kunt leiden. Om meer tot rust te komen in de drukte van de huidige wereld, is het belangrijk dat je goed met jezelf kunt zijn. Dat je jezelf weet te verwonderen over je omgeving en al het moois dat daar is, dat je in samenwerking met de natuur jezelf voorziet van warme kleding en lekker eten, dat je jezelf de rust en ruimte gunt om simpelweg te bestaan en niks te moeten. Natuurlijk is dit een droomleven en zul je de afleidingen van de wereld moeilijk kunnen negeren, er moet immers ook geld verdiend worden om dit leven te kunnen leiden en soms ben je nou eenmaal afhankelijk van de openingstijden van een grote supermarkt. Het is dus belangrijk om te kiezen welke strijd je aangaat en jezelf vooral veel plezier te gunnen. Zo geniet jij optimaal van je nieuwe cottagecore droomleven.

Previous post Tijd voor een houten overkapping in je tuin!
Next post De voordelen van een schuimbetonvloer