Read Time:2 Minute, 21 Second

Heb je ook het gevoel dat er iets ontbreekt in je tuin? Misschien een mooi, knus plekje waar je altijd van je tuin kunt genieten en tot rust kunt komen? Wat jij nodig hebt is een mooie, houten overkapping in je tuin! Met een overkapping in je tuin kun je altijd ontspannen in je eigen tuin. Ook als het regent of koud is. Dit artikel vertelt jou alles wat je moet over het plaatsen van een houten overkapping in je tuin.

Dé tuintrend van 2023

Een houten overkapping in de achtertuin is dé tuintrend van de afgelopen jaren. Je ziet ze vrij letterlijk overal als paddenstoelen uit de grond komen. Het is niet lastig te begrijpen waarom houten overkappingen tegenwoordig zo populair zijn. Een mooie houten overkapping is niet alleen prachtig om naar te kijken, het brengt een hoop voordelen met zich mee. Met een houten overkapping in je tuin creëer je een boel nieuwe mogelijkheden om van je tuin te genieten. Niet alleen heb je zo altijd een plekje waar je beschut zit tegen de regen en wind, een mooie overkapping geeft je tuin ook een karakteristiek uiterlijk. Ook voor jouw tuin is een houten overkapping een toevoeging. 

Welk hout heb je nodig?

Houten overkappingen komen in veel soorten en maten. Afhankelijk van je beoogde ontwerp heb je een aantal standaard elementen die in vrijwel elk ontwerp terugkomen. Het zal je misschien niet helemaal verbazen, maar het belangrijkste wat je nodig hebt voor je overkapping is stevig, duurzaam hout. Een houten overkapping moet stevig zijn en tegelijk ook bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Voor de bouw van een overkapping worden voornamelijk de volgende houtsoorten gebruikt: Douglas, eik en grenen. Met balken en planken van deze houtsoorten zit je altijd goed. Kijk voor het mooiste, stevige hout eens bij Drenthe houthandel en laat je adviseren over wat je allemaal nodig hebt voor je overkapping. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Daarnaast bepaalt het soort hout dat je gebruikt ook sterk het prijskaartje.

Een vakman inschakelen

Heb je twee linkerhanden of beschik je gewoonweg niet over de bouwkundige kennis die nodig is voor het bouwen van een volledige houten overkapping? Wees dan slim en schakel de hulp van een vakman in. Dit kan iemand uit je netwerk zijn, maar ook zijn er genoeg timmermannen, bouwbedrijven en zelfs hoveniers die het bouwen van houten overkapping aanbieden. Hiervoor zul je natuurlijk wel wat dieper in je buidel moeten tasten dan wanneer je het zelf doet, maar zo weet je wel zeker dat jouw overkapping op de juiste manier gebouwd wordt. Let wel goed op dat je een betrouwbaar bedrijf in de arm neemt. De bouw van houten overkappingen is ontzettend populair en er zijn veel bedrijven actief die hier op inspelen zonder over de juiste kennis en ervaring te beschikken.

Previous post Opkomende keukentrends!
Next post Zo leef jij je cottagecore droomleven