Read Time:1 Minute, 31 Second

Het jaar 2022 is al even begonnen en we zien dit jaar een behoorlijk aantal nieuwe interieurtrends. Echter blijft een klassiek interieur dit jaar ook erg populair. Hier lees je alles over de interieurstijlen van 2022, van een klassiek interieur tot de nieuwe trends.

Natuurlijke vormen

Ook in het jaar 2022 zien we dat organische vormen nog altijd erg populair zijn. Ronde vormen in combinatie met zachte, natuurlijke vormen passen perfect in een modern interieur. De combinatie van natuurlijke materialen en kleuren met organische vormen zorgt voor rust en gezelligheid in je woning. Een nieuwe trend die we de laatste tijd steeds vaker zien zijn aarde kleuren, het voordeel van deze keuren is dat ze erg makkelijk te combineren zijn met allerlei materialen.

Bohemian stijl

Ook het bohemian interieur is in 2022 ongekend populair. Een bohemian interieur is een vorm van een klassiek interieur en je kunt deze stijl het beste omschrijven als een ware mix van allerlei verschillende stijlen geïnspireerd op verschillende delen van de wereld. In een bohemian interieur komen vaak veel verschillende, bonte kleuren voor. Veel voorkomende kleuren in deze interieurstijl zijn rood, oranje, geel en roze. De bohemian stijl staat ook wel bekend als de hippie stijl. In de jaren ‘60 is deze stijl populair geworden,  met name op Ibiza kom je deze stijl veel tegen.

Duurzaamheid

Ongeacht van de interieurstijl die je kiest is duurzaamheid een belangrijk thema in 2022. We worden allemaal steeds bewuster van de gevolgen van onze keuzen en we willen de wereld zo goed mogelijk achterlaten voor de volgende generatie. We kiezen daarom steeds meer voor duurzame materialen als we kiezen voor een nieuw interieur voor onze woning. Ook is een verandering van het interieur een goed kans om gelijk je woning eens te verduurzamen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden voor zonnepanelen en isolatie.

Previous post Wanneer schakel je een architect in?
Next post Een kokend water kraan is onmisbaar in de keuken van nu