Read Time:1 Minute, 40 Second

Veel huizenbezitters kennen het wel: je hebt een aantal jaren geleden nieuwe houten gevelbekleding aangebracht, alles netjes onderhouden, maar toch is de mooie uitstraling er echt wel af. De reden dat er vroeger vooral hout werd gebruikt is vanwege de het feit dat hout destijds goedkoper was dan alternatieven. Toch zien we sinds een aantal jaren hierin een kanteling. Steeds meer mensen kiezen ervoor om kunststof gevelbekleding aan te brengen in plaats van houten gevelbekleding. Deze verschuiving heeft een aantal redenen welke ik graag toelicht in dit artikel.

Kunststof gevelbekleding is veel duurzamer

Net als bij houten kozijnen moet ook houten gevelbekleding vaak worden schoongemaakt, worden geschilderd en worden vervangen. Wanneer je denkt dat je weer een flink aantal jaren vooruit kunt valt dit je toch elke keer tegen. Het grote voordeel van kunststof gevelbekleding is dan ook dat het vele malen onderhoudsarmer is. Wanneer je kiest voor een goede kwaliteit kunststof dan kan de gevelbekleding makkelijk 10 jaar blijven hangen zonder dat er naar omgekeken hoeft te worden. Echter wordt het wel aanbevolen om de bekleding af en toe te reinigen.

Hout wordt duurder en kunststof wordt goedkoper

Sinds de coronacrisis is de prijs van hout echt geëxplodeerd. In de voorgaande jaren kozen veel consumenten voor hout omdat het vele malen goedkoper was dan kunststof. Dit gaat momenteel echter niet meer op en de prijzen liggen momenteel bijna gelijk. Daarnaast heeft kunststof dan ook nog de bovengenoemde voordelen ten opzichte van hout. We zien ook dat kunststof steeds vaker en beter kan worden gerecycled, hierdoor is de prijs van kunststof flink afgenomen.

Kunststof gevelbekleding lijkt steeds meer op hout

Sommige consumenten vinden simpelweg de kleur, structuur of de vorm van de kunststof gevelbekleding niet mooi. De industrie wordt echter steeds beter in het nabootsen van de ‘houtlook’ in kunststof. Consumenten kunnen dan genieten van de voordelen van kunststof en genieten van de houten uitstraling. Er is een ruimte keuzen uit verschillende soorten, structuren en kleuren zoals kunststof rabat, kunststof potdeksel of boeidelen.

Previous post Wat moet je weten over een constructieberekening laten maken?
Next post Je keuken een nieuwe flair geven