Read Time:2 Minute, 44 Second

Ontzettend veel mensen zijn zeer grote fan van kamerplanten. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je wellicht op een zeker ogenblik willen overwegen om één of meerdere exemplaren te kopen. Wanneer dit moment is aangebroken zal het meteen duidelijk worden dat je een keuze kan maken uit heel wat verschillende mogelijkheden. Voor het merendeel van de mensen geldt dat ze daarbij vooral de voorkeur willen geven aan het kopen van de populairste exemplaren van het moment. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan het meer dan de moeite waard zijn om even kennis te maken met de zeer interessante kamerplanten die je hieronder aantreft. 

1.) Kamerplanten: De Kentia Howea 

Eén van de meest favoriete kamerplanten sinds jaar en dag luistert naar de naam ‘Kentia Howea’. In de praktijk zal je kunnen vaststellen dat dit één van de meest graag geziene gasten is in de huiskamer. Dit is niet alleen maar het gevolg van de leuke uitstraling waarover ze beschikt. Bovendien is het voor veel mensen bijvoorbeeld ook zeer belangrijk dat de planten die ze kopen onderhoudsvriendelijk zijn. Ook dat geldt voor dit exemplaar absoluut. De Kentia Howea is uitermate eenvoudig te verzorgen. Je dient er wel rekening mee te houden dat hij op een lichtrijke plaats moet staan (met daarbij ook een klein beetje schaduw). Eveneens interessant om te weten is dat dit type kamerplant doorgaans geleverd kan worden in verschillende formaten. Daarbij is het kleinste exemplaar vaak ongeveer 85 centimeter hoog terwijl het grootste exemplaar al snel tegen de 1 meter 80 aanleunt. Voor zeer veel mensen zeker één van de beste kamerplanten om te overwegen.

2.) Calathea Orbifolia

Tevens één van de vaakst besproken en ook vaakst aangekochte kamerplanten is de zogenaamde ‘Calathea Orbifolia’. Voor deze plant geldt dat ze afkomstig is uit Zuid-Amerika en ondertussen menig aantal verschillende woonkamers vult. Dat deze plant kan rekenen op zo’n aanzienlijke populariteit hoeft zeker op geen enkele manier te verbazen. Haar schoonheid spreekt dan ook eigenlijk voor zich. Niet alleen de voluptueuze bladeren van deze kamerplant zijn een zege, daarnaast staat ze er ook om bekend een zeer zuiverende invloed te hebben op de lucht. Ze is bovendien niet giftig en de bladeren staan erom bekend ’s nachts te sluiten. Voor mensen die houden van bijzondere kamerplanten kan ook dit exemplaar dus met andere woorden zeker en vast een aanrader zijn.

3.) Kamerplanten: Alocasia Zebrina 

De laatste in ons rijtje met geweldige kamerplanten luistert naar de naam Alocasia Zebrina. Dit is mogelijks wel de meest in het oog springende plant van deze hele pagina. Dat is natuurlijk niet in het minst het gevolg van de aanwezigheid van de talrijke stippen waarover ze beschikt. Van belang om bij het kopen van deze plant rekening mee te houden is dat ze weliswaar licht nodig heeft, maar niet in direct zonlicht dient te worden geplaatst. Bovendien vereist ze elke week opnieuw een behoorlijke portie water en wordt het aangeraden om ze één of twee keer in de week voeding te geven. Voor deze kamerplant geldt dus dat ze weliswaar wat meer onderhoud vereist, maar je krijgt er in de praktijk ook met zekerheid heel wat moois voor in de plaats. 

Twijfel niet langer en bezoek direct de website van Regiobloemist.nl!

Previous post Hoe je prachtige bloembollenarrangementen kunt maken voor je interieur
Next post De voordelen van sfeervolle zonwering voor uw huis of bedrijf