Read Time:3 Minute, 52 Second

Op kantoor werken of thuiswerken? De meningen blijven erover verdeeld. Daarom is het verstandig om te investeren in goede flexwerkplekken, zodat je werknemers zelf kunnen bepalen of en waar ze op kantoor werken. De afwisseling van omgeving draagt namelijk bij aan het vermogen tot creatief oplossen, een goede motivatie behouden en biedt mensen de mogelijkheid om een werkplek naar eigen inzicht in te richten voor de dag.

Flexwerkplekken zijn erg belangrijk voor een bedrijf

Tijdens de pandemie in 2019 is gebleken hoeveel banen eigenlijk ook prima vanuit huis gedaan kunnen worden. Hoewel sommige mensen echt floreren door thuis te werken, hebben anderen juist behoefte aan de reuring en sociale cohesie op kantoor. Flexwerkplekken zorgen ervoor dat mensen die veel thuiswerken ook af en toe op kantoor kunnen verschijnen. Dit is bijvoorbeeld ook perfect wanneer je bedrijf veel freelancers inhuurt. Door vaste werkplekken los te laten, ontstaan er meer werkplekken. Als iemand drie dagen per week op kantoor werkt, is het fijn als die werkplek de andere twee dagen gebruikt kan worden door een andere werknemer. Investeren in goede flexwerkplekken is dus erg belangrijk voor elk bedrijf. Gelukkig zijn er ondernemers als kleinlugtenbeld.eu die kunnen helpen met de volledige inrichting van je flexwerkkantoor.

Zorg voor genoeg verstelbare meubels

Om ervoor te zorgen dat een werkplek voor verschillende mensen in te zetten is, kun je het best investeren in verstelbare meubels. Bij Kleinlugtenbeld vind je daarom ook verstelbare bureaus en bureaustoelen. Hierdoor kunnen mensen staand of comfortabel zittend hun werk doen. Ook wordt er hierdoor bijgedragen aan de gezondheid van je werknemers, omdat ze het bureau omhoog kunnen verstellen en zo staand hun bureauwerk kunnen doen. Een andere manier om ervoor te zorgen dat je werknemers meer bewegen tijdens hun werk, is door ook een aantal ergo-bikes te kopen in plaats van bureaustoelen. Dit is eigenlijk een soort hometrainer, speciaal aangepast om werken tijdens het fietsen te stimuleren. Dit draagt ook bij aan de focus van je werknemers. De juiste meubels dragen dus bij aan alle belangrijke aspecten van gezond bureauwerk.

Wel kunnen communiceren, maar niet afgeleid worden

In een kantoor raken mensen snel door elkaar afgeleid. Iemand die heel de tijd op de stoel zit te schuiven of de benen niet stil kan laten staan. Het is dus belangrijk om je werknemers een zekere mate van privacy te geven, zodat ze ongestoord aan het werk kunnen. Hiervoor hoeft echt niet iedereen een eigen kantoortje te hebben. Je kunt simpelweg privacyschermen toevoegen. Er zijn privacyschermen die je gemakkelijk aan bureaus kunt bevestigen, waardoor collega’s elkaar niet per ongeluk langs hun scherm aan kunnen staren. Het voordeel van deze schermen is dat het hierdoor wel gemakkelijk blijft om met elkaar te communiceren over belangrijke punten. De stap om snel even om hulp te vragen of om een belangrijke casus te bespreken, is een stuk kleiner wanneer iemand niet op een deur hoeft te kloppen. Zo blijft iedereen met elkaar verbonden, maar niet op een afleidende manier.

Het hoeft geen dure investering te zijn

Een kantoor opnieuw inrichten om flexwerkplekken te maken, hoeft niet per se een dure investering te zijn. Bij Kleinlugtenbeld is het namelijk ook mogelijk om alle benodigdheden te huren of tweedehands in te kopen. Zo kun je flink besparen op je nieuw ingerichte kantoor. Tweedehands kantoormeubels inkopen, is ook nog eens een goede manier om de ecologische voetafdruk van je bedrijf te minimaliseren. Dat is dus win/win voor je financiën en het milieu. Het huren van meubels is vooral een perfecte oplossing, wanneer je tijdelijk in een ander pand moet verblijven. Dat scheelt een hoop verhuiswerk! Flexwerkplekken passen dus binnen elk soort onderneming, maar vraag wel eerst hoeveel behoefte hiernaar is. Misschien hoef je namelijk maar een paar flexwerkplekken op te bouwen en niet een heel kantoor.

Wordt de beste baas door flexwerkplekken aan te bieden

Met de komst van flexwerkplekken, bied je jouw werknemers veel meer vrijheid om te bepalen wat zij een prettige manier van werken vinden. De mensen die goed zijn in urenlang stilzitten kunnen namelijk hun bureau laag houden en hun bureaustoel goed instellen, terwijl de mensen die juist meer beweging zoeken dit nu gemakkelijk op hun werkplek kunnen krijgen. Daarnaast blijft de verbinding tussen collega’s bij flexwerkplekken aanwezig en is er meer sociale cohesie binnen het bedrijf. Je zorgt er dus voor dat er beter te controleren is of je werknemers genoeg werk blijven verrichten. Met flexwerkplekken gaat dit makkelijker dan wanneer je werknemers thuiswerken. Door een extra keuzemogelijkheid toe te voegen, hebben je werknemers meer het gevoel dat ze autonome keuzes maken. De flexwerkplekken zijn voor iedereen dus een ideale extra optie.

Previous post 5 Tips voor een gezonde en mooie boom: Boomverzorging
Next post Waarom je het beste kunt kiezen voor kunststof kozijnen