Read Time:2 Minute, 32 Second

Keukenblad onderhoud is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je keuken. Care4floor kan je helpen met het onderhouden van je keukenblad. Een goed bijgehouden keukenblad heeft een langere levensduur dan een keukenblad dat niet bijgehouden is. Het onderhoud dat je keukenblad nodig heeft, hangt af van het materiaal waarvan het gemaakt is. Bij het onderhouden van keukenbladen geldt over het algemeen dat je voorzichtig moet omgaan als je gebruikmaakt van schuurmiddel, zeker als je keukenblad gemaakt is van gladde materialen. Heb je te maken met veel vervuiling op je keukenblad, dan moet je dit eigenlijk zo snel mogelijk zien te verwijderen. Het vuil zal na verloop van tijd namelijk verder in het materiaal trekken. In deze bijdrage geven we een aantal tips over hoe je verschillende soorten keukenbladen het beste kunt verzorgen.

Tips voor het onderhouden van ieder keukenblad

Ook geldt voor eigenlijk ieder type keukenblad dat je bij het gebruiken van warme pannen en warme schalen beter een onderzetter kunt gebruiken, zodat het materiaal niet beschadigt. Gebruik hiernaast bij het snijden van groenten, vlees en andere voedingsmiddelen altijd een onderzetter. Dit voorkomt niet alleen dat voedingsmiddelen in aanraking komen met het keukenblad, maar is ook hygiënischer. Gebruik bij het reinigen van je keukenblad nooit agressieve stoffen zoals bijvoorbeeld gootsteenontstopper, omdat dit eigenlijk vooral schadelijk is. Zoals eerder aangegeven hebben verschillende materialen verschillende behandelingen nodig als het gaat om reiniging.

Composiet en graniet

Heb je een keukenblad van composiet en wil je deze dagelijks reinigen, maak dan gebruik van een schoonmaakmiddel dat niet te agressief is. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van allesreiniger. Heb je te maken met een mat oppervlak, dan kun je overwegen om gebruik te maken van de lichtere schuurmiddelen. Keukenbladen die gepolijst zijn vragen om een zachte doek. Het onderhouden van een keukenblad van graniet vraagt om een aparte behandeling. Zo kun je vlekken die je lastig weg krijgt gaan bewerken met een zachte spons en warm water. Wil je geen last meer hebben van vlekken op een granieten keukenblad, dan kun je overwegen om het keukenblad eens per jaar te impregneren.

Het onderhouden van keramiek en dekton keukenbladen

Net als bij de keukenbladen van graniet en composiet, kun je de keukenbladen gemaakt van keramiek en dekton schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Ook hier kun je gebruikmaken van allesreiniger. Bij het gebruik van schuurmiddelen is het extra belangrijk dat je bij keramiek en dekton oppast. Je wilt zorgen dat je geen krassen veroorzaakt tijdens het schuren. Pas ook op voor het maken van deuken in keukenbladen van keramiek. Naast dit type keukenbladen, bestaan er ook nog keukenbladen van de materialen marmer en hardsteen. Bij keukenbladen van deze materialen kun je ook het beste voorzichtig omgaan met reinigingsmiddelen. Maak ook hier bij voorkeur gebruik van allesreiniger bij het reinigen van de keukenbladen. Houd er rekening mee dat je bij marmer en hardstenen gemakkelijk krassen kunt achterlaten op het moment dat je te hard aan de slag gaat met schuurmiddelen. Wil je marmeren en hardstenen keukenbladen goed onderhouden, impregneer deze dan ieder jaar.

Previous post Creëer extra sfeer in je woning met een ingebouwde haard
Next post De beste manier om in te pakken voor de verhuizing