Read Time:2 Minute, 21 Second

Heb je weinig tijd om te koken? Of ben je niet gek op koken? Lees dan hier een aantal snelle gerechten om te bereiden.

 

Maak pasta

Er zijn veel pasta recepten die je in een korte tijd kunt maken. Vooral eenpansgerechten zijn snel klaar. Hierdoor bespaar je ook tijd, omdat je minder afwas hebt. Gebruik snel kook pasta om het gerecht nog sneller te maken. Je kunt het koken van je pasta nog meer versnellen door eerst het water te koken in een theekoker. Hierdoor kookt het water in je pan sneller. Door de pasta een uur te laten weken hoef je jouw pasta zelfs slechts nog 1 minuut te koken. Maak bijvoorbeeld pasta met ui, voorgesneden groenten en tomatensaus. In plaats van tomatensaus kan je ook tomatenblokjes toevoegen en zelf kruiden toevoegen. Je kunt ook vlees of vis toevoegen, maar hierdoor duurt het wel langer voordat het gerecht klaar is. Lekkere groenten voor in de pasta zijn onder andere bladspinazie, paprika, champignons. Door te kiezen voor gesneden groenten bespaar jij jezelf tijd. Ben je gek op lasagne? Dan kan je de lasagna uit de pan variant maken. Hierbij maak je de saus in een grote pan. De lasagnebladen leg je in de pan terwijl de pan nog op het vuur is. Hierdoor gaar je de lasagnebladen. Op het einde bestrooi je wat geraspte kaas over de lasagne. Deze variant van lasagne gaat niet in de oven.

 

Maak wraps

Wraps zijn heel snel klaar te maken. Vergeet echter nooit de wraps warm te maken. Als je dit niet doet is de smaak veel minder lekker. Veel mensen weten niet dat je wraps ook moet bereiden. Je kunt ze opwarmen in een koekenpan of onder het tosti-ijzer. Als je ze onder het tosti-ijzer warm maakt vul je van tevoren de wraps. In de koekenpan kan je de wraps los of gevuld opwarmen. Wraps kan je vullen met veel verschillende vullingen. Maak bijvoorbeeld wraps met kipfilet, paprika, champignons en kaas. Wil je een frissere wrap? Maak dan een wraps met vlees naar keuze, tomaten, salade, komkommer en mais. Je kunt ook Mexicaanse wraps maken met diverse peulvruchten en kaas. De wrap kan je eventueel nog vullen met rijst. Hierdoor ben je wel langer bezig met het bereiden van het gerecht. Door 1 minuut rijst te kopen ben je wel snel klaar. Wil je toch een gerecht koken wat meer voorbereidingstijd nodig heeft? Doe dan van tevoren alvast wat voorbereidingen. Je kunt bijvoorbeeld in de ochtend alvast de groente snijden. Zo ben je in de avond minder lang bezig met koken.

Zorg ook dat je goede pannen in huis hebt. Door goede pannen te gebruiken zoals keramische pannen ben je ook sneller klaar met koken. Met bijvoorbeeld een wokpan keramisch wordt je pan gelijkmatiger warm, waardoor het gerecht sneller klaar is.

Previous post Zo houd jij jouw huis hygiënisch
Villa Costa Blanca Next post Costa Blanca is de plek om te wonen!