Read Time:2 Minute, 21 Second

Denk aan een magazijn. Denk aan versleten houten vloeren, bakstenen muren en metalen staven die zichtbaar zijn vanaf het plafond. Denk er nu eens over om dat om te zetten in een kantoor of een huis.

Dit lijkt in eerste instantie wellicht een gek idee. Maar er is tegenwoordig een mooie naam voor: modern industrieel ontwerp. Er is iets aan industriële details dat niet zou verdwijnen: de charme van onvoltooide interieurs, de ruwe afwerkingen en de aantrekkingskracht van een designtijdperk waarin mechanisch vernuft centraal staat. Het heeft een zekere uitstraling. Het is een prachtige manier om modern design te combineren met eeuwenoude materialen die er net zo cool uitzien als altijd.

Niet extravagant

De industriële stijl was nooit bedoeld om extravagant of opzichtig te zijn. Het was het resultaat van aannemers die een ontwerp probeerden te maken dat hen de beste waar voor hun geld gaf en tegelijkertijd een functionele ruimte creëerde. We zien dit vaak gebeuren bij verbouwingen van zolders met bakstenen muren en betonnen plafonds.

Industriële designtrends zijn tegenwoordig populair in stedelijke lofts, met een metalen trap die leidt naar een open slaapkamer boven een rustieke vloer. Sommige keukenontwerpen zijn ook met deze trend begonnen, waarschijnlijk geïnspireerd door relaxte coffeeshops met houten bartafels, barkrukken van staal een garderoberek en elegante industriële verlichtingsarmaturen.

Industriële interieurs goed voor milieu

Industriële interieurs hebben een unieke manier om oud uitziende materialen en armaturen er als nieuw uit te laten zien. Het is verfrissend hoe deze trend ervoor zorgt dat alles fris, overzichtelijk en goed in elkaar steekt. We zien ook veel andere duurzame materialen zoals metaal en hout. Metaal wordt gebruikt in de open haard, raamkozijnen en verlichtingsarmaturen, terwijl hout een gevoel van warmte en gezelligheid toevoegt aan deze scherpe en koude stijl.

We zien het gebruikt in keukenbladen, kasten en krukken. Het wordt ook gebruikt als decoratief en structureel element door het hele huis. Industriële stijl is niet alleen een lust voor het oog; het is goed voor het milieu.

Als je de verbouwingen van schuren en magazijnen hebt bewonderd, wordt het misschien tijd dat je die inspiratie in je eigen appartementsruimte opneemt.

Eenvoudige en minimale detaillering

Een van de redenen waarom industriële designtrends tegenwoordig populair zijn, is vanwege de rauwe eenvoud die het met zich meebrengt. Als een huis dat er industrieel uit wil zien allerlei rommel heeft, van omvangrijke meubels tot een hoop prullaria, vallen industriële details niet op.

Dit maakt het een goede manier om jouw ruimte te maximaliseren.. Een smeedijzeren hemelbed in je slaapkamer, een fiets die aan de muur van je woonkamer hangt en houten barkrukken rond je keukentafel zijn goede middelpunten.

Industriële ontwerpen vereisen weinig meubels en meer vloeroppervlak. Dit ontwerpgenre wil dat mensen zich kunnen verplaatsen en van de ruimte kunnen genieten. Als je op zoek bent naar dergelijke meubels, kijk dan bij industrieelhuis.nl.

Previous post Je woonkamer opvullen, zo doe je dat!
Next post Nog steeds de juiste kwaliteit